20 март - Световен ден на оралното здраве

 

20 МАРТ

 

СВЕТОВЕН ДЕН НА ОРАЛНОТО ЗДРАВЕ

 

 

20 март

 Ние, членовете на Световната дентална федерация (Word Dental Federation / FDI) на 20 март да отбелязваме Световния ден на оралното здраве. Над 1,5 млн. зъболекари от над 120 държави на този ден празнуват деня на здравето на устата. Световното мото е: " Зравите уста и тяло вървят ръка за ръка. Научете пациентите си как грижата за устната кухина допринася за цялостното здраве и благополучие."

  Тази година фокуса на празника ще бъде отбелязан тържествено в гр. Пловдив. Той е организиран съвместно с БЗС, Община Пловдив и Районна колегия на БЗС, гр. Пловдив.

   Спомоществуватели са компаниите " Астера" и "Пиер Фабър Оръл Кеър".

 

 

   Годината 2019 е наистина една много специална и за нас, за България и за град Пловдив, който като Европейска столица на културата и фокусира събития с широк обществен отзвук. Възможността да организираме и проведем този празник съвместно с Община Пловдив ни дава уникалният шанс - да бъдем ЗАЕДНО и " РЪКА ЗА РЪКА" - политика, култура, дентална медицина и да даряваме здраве, благополучие и по-добър живот, което само по себе си е важна част и от социалната политика на Община Пловдив. Ето защо и българското мото на събитието е " Здравето е култура. Здравето на устата е култура." На събитието ще присъстват видни общественици, ще има богата програма, ще се раздават подаръци и всичко изброено свързано с оралното здраве.

   Празникът започва на площад " Стефан Стамболов" пред Община Пловдив от 11:00 часа.

 

   Всички са поканени!

 

 

.

Copyright © 2018. All Rights Reserved.